Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Απραξία για τα χαλυβουργικά...

Το «παζλ» της υποτιθέμενης αφύπνισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού συμπληρώνεται από μια ακόμη πρωτοβουλία της αυτή την εβδομάδα: σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού εισηγήθηκε να απορριφθεί καταγγελία της εταιρείας Iron Tenco Α.Ε. για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης από τη χονδρεμπορική εταιρεία χαλυβουργικών προϊόντων Α. Λιανός Α.Ε.
Νωρίτερα, με αυθαίρετη απόφασή του, ο κ. Ζησιμόπουλος είχε προσωπικά απορρίψει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ίδιας εταιρείας, αν και ο νόμος ορίζει ότι αυτό γίνεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (προφανώς, με μια λουδοβίκεια λογική, ο κ. Ζησιμόπουλος ταυτίζει την Επιτροπή με το πρόσωπό του).
Η καταγγελία της Iron Tenco Α.Ε., που βρίσκεται στη διάθεση του «Π», προσφέρει όμως πλήθος στοιχείων που θα μπορούσαν να αποδειχθούν χρήσιμα όχι μόνο για την υπόθεσή της, αλλά για μια συνολικότερη έρευνα στην αγορά χαλυβουργικών, για να ελεγχθούν περίεργες «ομοιομορφίες» στην τιμολόγηση και στην εμπορική πολιτική, μεταξύ των μεγάλων βιομηχανιών του κλάδου (Σιδενόρ, Χαλυβουργική) και των χονδρεμπόρων τους. Με τη βιασύνη της Επιτροπής για το κλείσιμο της υπόθεσης, ο κ. Ζησιμόπουλος ίσως «κλωτσάει» μια σπάνια ευκαιρία για έλεγχο αυτής της αγοράς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: